Dag Ett

 
Efter en lång tågresa med nattåg från Umeå till Göteborg med minimalt med sömn anlände vi till västkusten kring 8. Lämnade ifrån oss resväskan då vi inte hade tillgång till hotellrummet än och bar sedan iväg för att upptäcka staden lite smått. Då vi inte hade ätit någonting kikade jag upp var en kan köpa frukost. Fick upp Kafé Magasinet så vi drog dit. Och vilket myysigt ställe det var, kan verkligen rekommendera det. Låg som i en innergård med ljusslingor på väggar och tak samt fullt med växter överallt. Tog en avokadomacka med chiliflakes och dill på som var himmelskt god, har försökt återskapa den hemma utan framgång hahah. 
 
 
 
 
Efter frukosten gick vi runt området Haga. Kikade in på någon loppis utan att fynda. Strosade runt på kullerstensgator och gick slalom mellan andra turister och icke-turister. Felix ville in på ett antikvariat (as always..) och köpte sig någon bok. Jag gick istället in på en karamellbutik och köpte lite godis (som man gör när man turistar..). Gick sedan in på Lakrits roten (när ska det öppna i Ume!?) där Felix köpte en alkoholfri limoncello med lakritssmak vilket faktiskt smakade helt Ok även om det var väl mycket citron för min smak. Sedan satte vi GPS:en på Skansen kronan där man har utsikt över staden. Har man ens varit på semester i en stad utan att ha tagit flera översiktsbilder från en kulle!?

När klockan närmade sig 15 återvände vi till hotellet och tog igen några timmars sömn. Vi sov på ett ganska enkelt hotell men det absolut bästa var att man från klockan fyra på eftermiddagen kunde grädda sina egna våfflor. Såå första middagen bestod av våfflor, grädde och drottningssylt. På kvällen gick vi lite spontant och såg på Barbie-filmen på bio, tanken var att vi skulle se den nere i göteborg så vi passade på första kvällen. Och det var mig en mycket underhållande rulle med många skratt. 
 
 
 
 
Kram ♥

Kommentera här: