Aurora Hunter

 
Hade en sådan himla mysig fredagskväll igår. Julia skrev till mig i onsdags och undrade om jag var sugen på att gå en kurs i att fånga norrsken. Har tänkt på det ett tag att det skulle vara kul att veta hur man ska gå tillväga om man vill fota det. Har i princip aldrig sett något riktigt stort norrsken och enligt kursledaren skulle det vara riktigt goda chanser nu mot helgen om det är tur att vara molnfritt. Fanns endast 12 platser och både jag och Julia fick en så igår kväll mot 20-tiden åkte vi mot kärleksviken där kursen skulle hållas. Riktigt mysigt med öppen eld, folk hade med sig korv som de grillade och att ha en föreläsning utomhus i mörkret. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I början av kvällen såg det inte så lovande ut för att moln hade samlats där vi eventuellt var tvungen att fota mot om norrskenet skulle visa sig. Men mitt i föreläsningen börja det hända saker på himmelen. Stjärnor lyste klart och molnen skingrade sig. Och man kunde se glimtar av det gröna norrskenet. Väldigt häftigt. Många av kursdeltagarna hade aldrig sett norrsken innan så det var ju väldigt lycket att vi fick det den här kvällen! 
 
Hade med mig min gammkamera  men hade tyvärr inte med mig stativet. Började med att testa att ta någon bild med mobilen och tyckte det ändå blev rätt så bra så fortsatte med det. De flesta av bilderna nedan är från telefonen med inställningarna Slutartid 4 sekunder, bländare 1,8 och ISO 800.
 
 
 
 
 
 
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram ♥