Ett nytt kapitel

 
Snart börjar det ett nytt kapitel i den bok som kallas livet. 2018 blir 2019. Många är säkert förväntansfulla över att det är ett nytt år och vad det nya året har att komma med. Tycker själv stundtals att det är mest ångestladdat. Men försöker tänka positivt att detta som sagt betyder att det är ett nytt kapitel som kommer och att detta kapitel har alla möjligheter att få ett bra innehåll med ett gott slut. Brukar inte skriva riktiga nyårslöften för att dom ändå aldrig brukar bli uppfyllda men i år tänkte jag skriva saker som jag vill jobba på och bli bättre på.
 
 
 
 
Jobba på min telefonrädsla.. inte att jag är rädd för telefoner men tycker verkligen inte om att prata i telefonen. Undviker att ringa till personer om det inte är absolut nödvändigt. Och ska jag svara i telefonen vill jag för det första veta vem det är och sen veta vad det gäller så att jag kan tänka ut vad jag ska svara personen i fråga. Detta vill jag verkligen jobba på för nu kan jag få riktig ångest av att jag inte bara svarar i telefonen när jag vet att jag borde. Kan verka enkelt och tyckas vara en löjlig "rädsla" men när 2019 är över hoppas jag kunna ringa folk utan problem och även svara när andra ringer utan att få ångest efteråt. 
 
Jobba på min självkänsla.. detta är för mig det svåraste men viktigaste att utveckla. Ska försöka minska på alla negativa tankar jag har om mig själv och ersätta dom med positiva egenskaper. Och sedan även sluta med att jämföra mig med andra och tro att andra är så mycket bättre utan inse att jag själv är minst lika bra! För några veckor sen hade vi en uppgift på skolan i att hålla en workshop där jag och en klasskompis hade valt just ämnet självkänsla och hur man ska kunna stärka den. Fick där upp en motivation till att mer på riktigt och medvetet stärka den. Så nu ska jag äntligen hjälpa mig att hjälpa mig själv. Bättre sent än aldrig. 
 
Bli bättre på att våga.. ta risker, byt miljö, prova nya saker etc. Detta är en del av mitt löfte om att jobba på min självkänsla. Genom att stärka min självkänsla ska jag bli bättre på att våga för att sedan kunna säga att "jag kan" och "jag är kapabel till detta". Så under det här året ska jag t.ex. bli bättre på att våga ta kontakt med folk, våga byta miljö genom att kanske söka nytt jobb eller våga sig på en flytt. Eller varför inte våga gå med i en förening eller börja med en ny hobby. Eller så blir det här året då jag gör min första tatuering som jag har pratat om så länge. Jag ska helt enkelt våga göra saker utan att tänka på vad andra ska tycka och känna. 
 
Nu är jag redo för 2019.  
 
 
Kram ♥